BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING YOSH-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA TA’LIM JARAYONI - Islamova Bibicharos Nurqosim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  yosh-psixologik xususiyatlari hamda ta’lim jarayonida ularni hisobga olishning ilmiy va amaliy asoslari yoritilgan. Kognitiv rivojlanish, emotsional holat, motivatsiya, ijtimoiylashuv jarayoni va  o‘qish  faoliyatining  psixologik  jihatlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  samarali ta’limni  tashkil  etishda  o‘qituvchi,  maktab  psixologi  va  ota-onalar  hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan.