1-SIKLOPROPILBUTANDION-1,3 NING ATSETILGIDRAZID BILAN HOSIL QILGAN BIRIKMALARINING BIOLOGIK AHAMIYATI VA QO‘LLANILISHI - Xudoyberdiyeva Malohat Mo‘minovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Siklopropilbutandion-1,3  ning  atsetilgidrazid  bilan  reaksiyasi natijasida  hosil  bo‘ladigan  geterosiklik  birikmalarning  biologik  ahamiyati,  fizik-kimyoviy  xossalari  va  amaliy  qo‘llanilish  istiqbollari  keltirilgan.  β-diketonlar  va gidrazidlar o‘rtasidagi kondensatsiya reaksiyalari natijasida hosil bo‘ladigan pirazol hosilalari zamonaviy organik va tibbiyot kimyosining muhim obyektlari hisoblanadi. Ushbu birikmalar yuqori biologik faollikka ega bo‘lib, farmasevtika, biotexnologiya va  qishloq  xo‘jaligi  sohalarida  keng  qo‘llanilish  imkoniyatlariga  ega.