TEXNIKUM O‘QUVCHILARIDA TARIXIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Axmurodov Azizbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  ilmiy  tezisda  texnikum  o‘quvchilarida  tarixiy tafakkurni  shakllantirish  jarayonida  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilingan. Tarix fanini o‘qitishda interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, multimedia vositalari, muammoli ta’lim va loyihaviy  yondashuvlardan  foydalanishning  pedagogik  imkoniyatlari  yoritilgan. Zamonaviy  ta’lim  texnologiyalari  orqali  o‘quvchilarning  tarixiy  voqealarni  tahlil qilish,  sabab  va  oqibatlarni  anglash,  mustaqil  fikrlash  hamda  milliy  tarixiy  ongini rivojlantirish  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki, innovatsion  pedagogik  texnologiyalardan  samarali  foydalanish  tarix  fanini o‘zlashtirish sifatini oshirish bilan birga, o‘quvchilarning ma’naviy dunyoqarashi va fuqarolik pozitsiyasini shakllantirishga xizmat qiladi.