YUKLANGAN BIR O’LCHAMLI ISSIQLIK TARQALISH TENGLAMASI UCHUN BOSHLANG`ICH-CHEGARAVIY MASALA - Rashidov Ravshanbek Rustamovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada    chegaralangan  bir  o'lchamli  sohada yuklanganlik  bilan  berilgan  issiqlik  tarqalish  tenglamasi  uchun  boshlang'ich-chegaraviy  masala ko'rib chiqiladi. To'g'ri masala bu tenglama uchun Kosh tipidagi boshlang'ich  shartlar  va  Dirixle  chegaraviy  shartlar  bilan  berilgan  boshlang’ich-chegaraviy masaladir.  O'zgaruvchilarni ajratish usuli bilan berilgan masala ikkinchi turdagi  Volterra  integral  tenglamasiga  keltiriladi.  Yechimning  mavjudligi  va yagonaligini isbotlash uchun qisqaruvchi akslantirishlar prinsipiga tayaniladi.