O‘SMIRLAR ORASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR, INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARDAN FOYDALANISH XUSUSIYATLARINING IJTIMOIY XAVFLI XATTI-HARAKATLAR RIVOJLANISHIDAGI O‘RNI VA O‘ZARO KORRELYATSION BOG‘LIQLIGINI O‘RGANISH - Shodiyeva Feruza Beshimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur tadqiqotda o‘smirlarning raqamli texnologiyalar, internet va  ijtimoiy  tarmoqlardan  foydalanish  xususiyatlari  hamda  ijtimoiy  xavfli  xatti-harakatlar  o‘rtasidagi  bog‘liqlik  o‘rganildi.  Tadqiqotda  14–18  yoshdagi  250  nafar o‘smir ishtirok etdi. Deskriptiv statistik tahlil, Pearson korrelyatsion tahlili va ko‘p omilli regressiya usullaridan foydalanildi. Natijalarga ko‘ra, internetdan foydalanish davomiyligi, ijtimoiy tarmoqlarda o‘tkazilgan vaqt va onlayn xavfli kontentlarga duch kelish  darajasi  ijtimoiy  xavfli  xatti-harakatlar  ko‘rsatkichlari  bilan  ijobiy korrelyatsiyaga  ega  ekanligi  aniqlandi.  Ko‘p  omilli  regressiya  modeli  ijtimoiy tarmoqlarda  o‘tkazilgan  vaqt  va  onlayn  xavfli  kontent  ta’siri  ijtimoiy  xavfli  xatti-harakatlarning mustaqil prediktorlari ekanligini ko‘rsatdi.