JAMILA ERGASHEVANING “O‘LIM” HIKOYASIDA OBRAZLAR XARAKTERI - Mutalibova Muxtaram Abduraxim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek nasrining yorqin vakillaridan biri  Jamila  Ergashevaning  “O‘lim”  hikoyasidagi  obrazlar  xarakteri adabiyotshunoslik  nazariyasi  asosida  tahlil  qilinadi.  Asarda  inson  hayoti,  o‘lim haqiqati,  umrning  mazmuni,  insoniy  qadriyatlar,  oila  va  jamiyat  munosabatlari obrazlar  orqali  yoritilgan.  Hikoyada  bosh  qahramon  -  ismi  ochiq  berilmagan kuzatuvchi obraz, marhum obrazi, marhumning oilasi va yaqinlari kabi obrazlar orqali inson  xarakterining  turli  qirralari  ochiladi.  Maqolada  obraz,  xarakter,  tip, psixologizm, portret tasviri, badiiy detal kabi adabiyotshunoslik tushunchalari asosida asardagi  qahramonlarning  badiiy  vazifasi  o‘rganiladi.  Yozuvchi  insonning  tiriklik paytidagi qadri bilan o‘limdan keyingi holati o‘rtasidagi tafovutni ko‘rsatib, hayotda e’tibor berilmay qolgan insoniy jihatlarni badiiy tasvir orqali ochib beradi.