YANGI BILIM YARATISH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHNING TAJRIBA SINOV METODLARI - Karimova Navbaxar Maxmudjanovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiуа.    Maqolada  yangi  bilim  yaratish  qobiliyatini  shakllantirishning tajriba sinov metodlari tahlil qilinadi. Ta'lim jarayonida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash va muammolarni hal etish qobiliyatlarini rivojlantirish uchun samarali metodlar ko‘rib chiqiladi.  Tajriba  sinov  metodlari,  o‘quvchilarga  nazariy  bilimlarni  amaliyotda qo‘llash  imkoniyatini  berib,  ularning  o‘zaro  hamkorlikda  ishlash  ko‘nikmalarini oshiradi. Maqola davomida tajriba sinovlari orqali olingan natijalar va ularning ta'lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga va ularni kelajakda muvaffaqiyatli mutaxassislar sifatida tayyorlashga xizmat qiladi.