TAJRIBA SINOV METODLARINI TAHLIL QILISH VA SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Karimova Navbaxar Maxmudjanovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiуа.   Ushbu maqolada tajriba sinov metodlarining ta'lim jarayonidagi o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Tajriba sinov metodlari o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, amaliy ko‘nikmalarini oshirish va nazariy bilimlarni mustahkamlashda  muhim  vosita  sifatida  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  tajriba  sinov metodlarining asosiy turlari, ularning qo‘llanishi, natijalarni tahlil qilish usullari va o‘quvchilarning  rivojlanishidagi  roli  batafsil  yoritiladi.  Shuningdek,  tajriba  sinov metodlarining  samaradorligini  baholash  uchun  statistik  usullar  va  tahlil  natijalari keltiriladi. Ushbu tadqiqot ta'lim tizimini takomillashtirish va o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishini  qo‘llab-quv