GLOBAL IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA SUV RESURSLARINI BOSHQARISH MUAMMOLARI - Qodirov Abdullа Ahmadovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada global iqlim o‘zgarishi natijasida dunyo hamda Markaziy Osiyo hududlarida suv resurslariga bo‘layotgan salbiy ta’sirlar, suv tanqisligi dinamikasi,  suvdan  foydalanish  samaradorligi  va  mavjud  boshqaruv  tizimlaridagi muammolar  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida  statistik,  qiyosiy  va analitik  usullardan  foydalanilib,  suv  resurslarini  boshqarishda  innovatsion texnologiyalarni  joriy  etish  hamda  integratsiyalashgan  suv  boshqaruvi  tizimini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.