BOSHLANG'ICH SINF YOSHIDAGI BOLALARDA O‘Z-O‘ZINI REGULYATSIYA QILISH KO‘NIKMASINI "PEDAGOGIK TAYM-AUT" VA VIZUAL-EMOTSIONAL KUNDALIKLAR ORQALI SHAKLLANTIRISH - Egamberganova Yorqinoy Ollobergan qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  yoshidagi  bolalarda  o‘z-o‘zini regulyatsiya qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari hamda "Pedagogik  taym-aut"  va  vizual-emotsional  kundaliklardan  foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Ushbu metodlar orqali o‘quvchilarning hissiy holatini anglash, o‘z xatti-harakatlarini nazorat qilish, stressli vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qilish  va  o‘quv  faoliyatini  mustaqil  boshqarish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Tadqiqot natijalari  mazkur  texnologiyalar  o‘quvchilarning  emotsional  barqarorligini, mas’uliyatini  va  ta’lim  jarayonidagi  faolligini  oshirishda  muhim  pedagogik  vosita ekanligini ko‘rsatadi.