SUN’IY INTELLEKTNI QO‘LLASHDA AXLOQIY ME’YORLAR VA PROFESSIONAL MAS’ULIYAT - Kamronbek Kamolitdinov,; Saodat Olimjonova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining jamiyat va kasbiy faoliyatdagi o‘rni hamda ularni qo‘llash jarayonida yuzaga keladigan axloqiy va  huquqiy  masalalar  tahlil  etiladi.  Sun’iy  intellekt  tizimlaridan  samarali foydalanishda  inson  manfaatlarini  himoya  qilish,  ma’lumotlarning  daxlsizligini ta’minlash, qarorlar qabul qilishda adolatlilik va shaffoflik tamoyillariga amal qilish zarurligi  yoritiladi.  Shuningdek,  mutaxassislarning  professional  javobgarligi, texnologiyalardan  oqilona  foydalanish  madaniyati  va  etik  yondashuvlarni takomillashtirishning ahamiyati ochib beriladi.