SUD EKSPERTIZASINING ODIL SUDLOVNI TA’MINLASHDAGI ROLI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sud  ekspertizasining  odil  sudlovni ta’minlashdagi  o‘rni  va  ahamiyati  ilmiy-huquqiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Sud ekspertizasining  ish  bo‘yicha  muhim  holatlarni  aniqlash,  dalillarni  ilmiy  asosda baholash,  sud  qarorlarining  qonuniyligi  va  asoslanganligini  ta’minlashdagi  roli yoritilgan.  Shuningdek,  ekspertning  huquqiy  maqomi,  ekspertiza  tayinlash  tartibi, ekspert xulosasining protsessual ahamiyati hamda O‘zbekiston Respublikasida sud-ekspertiza  tizimini  takomillashtirish  yo‘nalishlari  tahlil  etilgan.  Zamonaviy  ilmiy texnologiyalar va xalqaro tajribani sud ekspertizasi amaliyotiga joriy etish orqali odil sudlov samaradorligini oshirish masalalari ham keng yoritilgan.