BO‘LAJAK PEDAGOGLARNING PEDAGOGIK ARTISTIZMINI RIVOJLANTIRISH VA BAHOLASHNING SUN’IY INTELLEKTGA ASOSLANGAN KONSEPTUAL MODELI (PEDART AI PRACTICE) - Karriboyeva Lobarxon Fayzulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  tadqiqot  bo‘lajak  pedagoglarning  pedagogik  artistizmini shakllantirish, rivojlantirish va baholashga qaratilgan PedArt AI Practice nomli sun’iy intellektga asoslangan konseptual modelni ishlab chiqishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida pedagogik artistizmning asosiy tarkibiy qismlari, ularni izchil rivojlantirish bosqichlari  hamda  baholash  mezonlari  tizimli  va  kompetensiyaviy  yondashuvlar asosida  ilmiy  jihatdan  asoslab  berildi.  Taklif  etilgan  model  sun’iy  intellekt texnologiyalari  yordamida  bo‘lajak  pedagoglarning  nutq  madaniyati,  emotsional ifodalilik darajasi, kommunikativ mahorati va refleksiv kompetensiyalarini kompleks baholash imkonini yaratadi. Shuningdek, model har bir ishtirokchi uchun individual rivojlanish yo‘nalishlarini belgilash, shaxsiy tavsiyalar ishlab chiqish hamda kasbiy o‘sish  dinamikasini  muntazam  monitoring  qilishni  ta’minlaydi.  Tadqiqot  natijalari ishlab  chiqilgan  PedArt  AI  Practice  konseptual  modeli  pedagogik  mahoratni rivojlantirish  va  ta’lim  sifatini  oshirishga  xizmat  qiluvchi  zamonaviy,  innovatsion hamda amaliy ahamiyatga ega raqamli yechim ekanligini tasdiqlaydi.