TA’LIM JARAYONIDA SUBYEKT–SUBYEKT MUNOSABATLARINI SHAKLLANTIRISHDA MULOQOT MADANIYATINING AHAMIYATI - Erkinov Ilxom Erkin o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ta'lim  jarayonida  subyekt–subyekt munosabatlarining  mazmuni,  pedagog  va  ta'lim  oluvchi  o'rtasidagi  samarali hamkorlikni ta'minlashda muloqot madaniyatining o'rni yoritilgan. Shuningdek, ta'lim sifatini  oshirish,  shaxsning  erkin  fikrlashi,  o'zaro  hurmat  va  ishonch  muhitini shakllantirishda pedagogik muloqotning ahamiyati tahlil qilingan.