SUN’IY INTELLEKT (ARTIFICIAL INTELLIGENCE) VA MACHINE LEARNING. - Tursunova Sevinch Tuychiboy qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) va mashinali o‘qitish (MO) tushunchalari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va zamonaviy texnologik infratuzilmadagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot SI ning tarixiy rivojlanishidan bugungi kundagi keng ko‘lamli  qo‘llanilishiga  qadar  bo‘lgan  jarayonni  qamrab  oladi.  Maqola  MO metodlarining  ma’lumotlarni  tahlil  qilish  va  qaror  qabul  qilishdagi  samaradorligini yoritib beradi hamda kelajakdagi rivojlanish tendensiyalarini belgilaydi.