KIBERXAVFSIZLIK (CYBERSECURITY) - Tursunova Sevinch Tuychiboy qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  raqamli  asrda  kiberxavfsizlikning  dolzarb muammolarini tahlil qiladi. Maqolada kiberhujumlarning zamonaviy turlari, ularning tizimlarga  ta'siri  va  himoya  qilishning  samarali  metodologiyalari  ko'rib  chiqiladi. Tadqiqot natijalari  shuni  ko'rsatadiki, texnologik  yechimlar  bilan  bir qatorda, kiber gigiyena  va  inson  omilini  boshqarish  xavfsizlik  darajasini  oshirishda  hal  qiluvchi ahamiyatga ega.