BULUTLI TEXNOLOGIYALAR (BULUTLI HISOBLASH) - Tursunova Sevinch Tuychiboy qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy axborot texnologiyalarining ajralmas qismi  bo‘lgan  bulutli  texnologiyalar  (Cloud  Computing)  tushunchasini,  ularning arxitekturasi, turlari va biznes hamda shaxsiy foydalanishdagi ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada  bulutli  hisoblashlarning  asosiy  modellari,  afzalliklari  va  xavfsizlik  bilan bog‘liq muammolar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot maqsadi – bulutli texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi va texnik imkoniyatlarini ilmiy asoslashdan iborat.