YURAK INFARKTINI HOZIRGI KUNDA DAVOLASH USULLARI VA PROFILAKTIL CHORALARI. - Turayev Maksadbek Rashidovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Yurak  infarkti  butun  dunyo  bo'ylab  keng  tarqalgan  va  o'lim  ko'rsatkichlari yuqori  bo'lgan  jiddiy  kasallik  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada  miokard  infarktini davolashda  qo'llaniladigan  zamonaviy  usullar,  jumladan,  reperfuzion  terapiya (tromboliz  va  birlamchi  perkutan  koronar  aralashuv)  hamda  farmakologik davolashning  ahamiyati  atroflicha  ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek,  kasallikning  oldini olishga qaratilgan profilaktik choralar, xususan, xavf omillarini boshqarish, sog'lom turmush tarzini targ'ib qilish va ikkilamchi profilaktika strategiyalari tahlil qilinadi. Maqolaning maqsadi yurak infarkti bilan og'rigan bemorlarda prognozni yaxshilash va asoratlarni kamaytirishga qaratilgan eng samarali yondashuvlarni yoritishdan iborat.