VIRTUAL: INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR TARBIYASIGA TA’SIRI - Tolipova Nargizaxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  globallashuv  davrida  internet  va  ijtimoiy tarmoqlarning  o‘smirlar  hamda  yoshlar  tarbiyasiga,  ularning  ruhiyati  va  ijtimoiy xulq-atvoriga  ko‘rsatayotgan  ijobiy  va  salbiy  ta’sirlari  atroflicha  tahlil  qilingan. Virtual  makondagi  axborot  xurujlari,  “ommaviy  madaniyat” tahdidlari  va  ulardan yoshlarni  himoya  qilishda  oila,  ta’lim  muassasalari  hamda  jamoatchilik hamkorligining  dolzarb  vazifalari  yoritilgan.  Maqola  yakunida  yosh  avlodda mediaimmunitetni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.