RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA AVIATSIYA TALABALARI KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI SUN’IY INTELLEKT ORQALI RIVOJLANTIRISH - ERGASHALIYEVA DILSHODA BAXROMJON QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  raqamli  transformatsiya  sharoitida  aviatsiya talabalari  kommunikativ  kompetensiyasini  sun’iy  intellekt  texnologiyalari  asosida rivojlantirish masalalari yoritiladi. Tadqiqotda AI speech botlarning kasbiy muloqot ko‘nikmalarini  shakllantirishdagi  pedagogik  imkoniyatlari,  ta’lim  jarayoniga integratsiyasi va samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, aviatsiya sohasida xalqaro kommunikatsiya  talablariga  mos  kompetensiyalarni  rivojlantirishning  zamonaviy yondashuvlari bo’yicha taklif va tavsiyalar ilgari surilgan