FIBONACHCHI SONLARINING TABIAT VA BIOLOGIYADA QO'LLANILISHI - Allaberganova Sarvinoz Sadulla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:   Ushbu tezisda Fibonachchi sonlari tabiat va biologiyada qanday keng  va  chuqur  qo‘llanilishi  yoritiladi.  Fibonachchi  sonlarining  o‘simliklar morfologiyasi, hayvon organizmlarining tuzilishi, populyatsiyalar rivoji va molekulyar biologiyadagi o‘rni atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada Fibonachchi ketma-ketligining evolyutsion  mexanizmlarga,  tabiat  naqshlari  va  genezisi  jarayonlariga  ta’siri, shuningdek,  zamonaviy  ilg‘or  tadqiqotlar  asosida  tahlil  qilinadi.  Adabiyot  sifatida asosan so‘nggi yillardagi ilmiy manbalarga murojaat qilingan.