FIBONACHCHI SONLARINING FIZIKA VA TEXNIKADA QO'LLANILISHI - Allaberganova Sarvinoz Sadulla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:    Berilgan  ilmiy  tadqiqotda  Fibonachchi  sonlarining  zamonaviy fizika va texnikadagi nihoyatda muhim va murakkab o‘rni, ularning tabiat qonunlari, zamonaviy  qurilmalar,  mexanika,  optik  fizika,  energetika  va  boshqa  fundamental sohadagi tahlillari asosida o‘rganiladi. Mazkur maqolada fizika va texnikaning turli sohalarida Fibonachchi sonlaridan amaliy foydalanish, ularning to‘lqinlar, rezonans jarayonlar,  strukturaviy  optimal  yechim  va  texnologiyalardagi  imkoniyatlari  keng tahlil  qilinadi.  Eng  so‘nggi  zamonaviy  ilmiy  manbalar  asosida  tadqiqot  natijalari xulosalanadi.