LAPLAS OPERATORNING XOS QIYMATLAR VA XOS FUNKSIYALARI - Matchanova Orzigul (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Laplas  operatori  (Δ)  uchun  qo‘yilgan  Shturm-Liuvill  tipidagi  masalalarni  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Maqolada  chegaralangan sohalarda  Laplas  operatorining  xos  qiymatlari  va  xos  funksiyalarining  mavjudligi, ularning  ortogonallik  xossasi  hamda  to‘liqlik  prinsipi  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, Dirixle va Neyman chegaraviy shartlarining spektrga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot fizik  tizimlarning  tebranish  rejimlarini  matematik  modellashtirishdagi  ahamiyatini yoritadi.