FURYE QATORI YORDAMIDA YECHIMNI QURISH - Matchanova Orzigul, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xususiy  hosilali  differensial  tenglamalarni (XHDT) yechishda Furye qatorlarining roli batafsil ko‘rib chiqiladi. O‘zgaruvchilarni ajratish (Furye) usuli orqali issiqlik o‘tkazuvchanlik va tor tebranishi kabi klassik fizik masalalarning  analitik  yechimlarini  qurish  algoritmlari  keltirilgan.  Shuningdek, qatorlarning  yaqinlashuvchanligi  va  chegaraviy  shartlarning  yechimga  ta’siri  tahlil qilingan.