O‘SPIRINLARDA MAQSADGA YO‘NALTIRILGANLIK VA MUVAFFAQIYATGA INTILISHNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK JIHATLARI - Maxmanazarova Lola G'ulomovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘spirinlarda maqsadga yo‘naltirilganlik va muvaffaqiyatga intilishni rivojlantirishning pedagogik-psixologik jihatlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek,  shaxsning  motivatsiyasi,  o‘z-o‘zini  boshqarish,  kasbiy  va  shaxsiy maqsadlarni  belgilash,  pedagog  hamda  ota-onalarning  bu  jarayondagi  o‘rni  hamda zamonaviy psixologik yondashuvlar yoritilgan.