DARAJALI FUNKSIYA, UNING GRAFIGI VA TADBIQLARI - Raximova Gullola Shavkatovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  asosiy  e’tiborni  darajali  funktsiyalarga,  ularning grafigi  va  keng  amaliy  tadbiqlariga  qaratadi.  Kichikdan  kattaga,  oddiydan murakkabga, abstrakt nazariyadan haqiqiy hayotiy sohalargacha darajali funksiyaning o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Matnda alohida tarzda har bir ixtiyoriy darajali funksiya uchun analitik asos, xossalar va grafigi o‘rganiladi. Darajali funksiyalarning matematik va  vizual  tahlili,  ularni  kompleks  va  real  muammolarda  modellashtirishda  qanday foydalanish  mumkinligi  keng  yoritiladi.  Xususan,  darajali  funksiyaning  matematik mohiyati,  grafigi  tuzilishi,  har  xil  exponentlar  uchun  graf  oqimi  va  amaliy implementatsiyasi  haqida  batafsil  ma’lumot  keltiriladi.  Matn  davomida  fan-texnika taraqqiyotida  va  iqtisodiy,  texnik  hamda  statistik  modellashtirishda  darajali funksiyalarning qanday universal vosita ekani asoslanadi.