PLENER SAN'ATI: TABIAT BILAN MULOQOT VA ETYUDNING BADIIY QIYMATI - Isirgapov O`ktam, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada plener san'ati — ochiq havoda tabiatdan bevosita ishlash — rassom faoliyatidagi mustaqil ijodiy janr sifatida ko'rib chiqiladi. Etyud va tugallangan  asar  o'rtasidagi  badiiy  farq  tahlil  etiladi,  Barbizon  maktabi  (XIX  asr Fransiyasi)  tajribasi  va  uning  zamonaviy  plener  an'analariga  ta'siri  o'rganiladi. Maqolada plenerning pedagogik va estetik ahamiyati ham yoritiladi.