TASVIRIY SAN'AT VA VAQT: STATIK TASVIRNING DINAMIK RIVOJLANISHI - Isirgapov Uktam, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san'atda vaqtning ifodalanishi masalasi ko'rib  chiqiladi.  Statik  tasvir  —  rasm  yoki  miniatyura  —  qanday  qilib  butun  bir voqealar  zanjirini  yetkazib  bera  olishi,  rassomning  'vaqtni  kondensatsiya  qilish' mahorati tahlil etiladi. Sharq miniatyurasi, xususan Kamoliddin Behzod ijodi va Hirot maktabi an'analari asosida to'rt asosiy usul — hal qiluvchi lahza, sinxron rivoyat, vizual izlar va psixologik kutish — bayon etiladi.