SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN O‘QITISH MODELINING TARKIBIY TUZILMASI VA FUNKSIONAL KOMPONENTLARI - Karimov Mansur Davlatnazarovich,; Jalolov Tursunbek Sadriddinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitish modelining tarkibiy tuzilmasi va funksional komponentlari pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi  shaxsga  yo‘naltirilgan  ta’limni  samarali  tashkil  etishga  xizmat  qiluvchi modelning  asosiy  tarkibiy  qismlarini  aniqlash  hamda  ularning  o‘zaro  bog‘liqligini asoslashdan iborat. Tadqiqot jarayonida tizimli yondashuv, pedagogik modellashtirish, ilmiy adabiyotlarni qiyosiy tahlil qilish va sintez metodlaridan foydalanildi. Natijada maqsadli,  diagnostik,  mazmuniy,  tashkiliy-texnologik,  baholash-analitik  hamda natijaviy  komponentlardan  iborat  shaxsga  yo‘naltirilgan  o‘qitish  modeli  ishlab chiqildi. Modelning har bir komponenti ta’lim oluvchining individual xususiyatlari va ehtiyojlarini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini tashkil etishga yo‘naltirilgan. Ishlab chiqilgan model ta’lim sifatini oshirish, individual ta’lim trayektoriyasini shakllantirish hamda  o‘quv  jarayonining  samaradorligini  ta’minlash  uchun  metodik  asos  bo‘lib xizmat qiladi.