SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN O‘QITISH MODELINING TUZILISHI VA KOMPONENTLARI - Karimov Mansur Davlatnazarovich,; Jalolov Tursunbek Sadriddinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  ta’lim tizimiga  jadal  kirib  kelishi  sharoitida  shaxsga  yo‘naltirilgan  o‘qitish  modelining nazariy  va  amaliy  asoslari  tahlil  qilingan.  Ta’lim  jarayonida  har  bir  o‘quvchining individual ehtiyojlari, bilim darajasi, qobiliyati va o‘quv uslubini hisobga olgan holda moslashtirilgan o‘qitishni tashkil etishda sun’iy intellektning imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida ilmiy adabiyotlarni tahlil qilish, tizimli yondashuv, modellashtirish hamda  pedagogik  loyihalash  metodlaridan  foydalanildi.  Natijada  sun’iy  intellekt asosida shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitish modelining tarkibiy tuzilmasi ishlab chiqildi. Model  maqsadli,  diagnostik,  mazmuniy,  texnologik,  analitik  va  natijaviy komponentlardan iborat bo‘lib, ularning o‘zaro integratsiyasi ta’lim sifatini oshirishga xizmat  qilishi  asoslab  berildi.  Tadqiqot  natijalari  oliy  ta’lim  muassasalari  hamda umumiy  o‘rta  ta’lim  tizimida  adaptiv  ta’limni  tashkil  etishda  metodik  asos  sifatida foydalanilishi mumkin.