KICHIK VA O’RTA TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINI SOLIQQA TORTISHNI SODDALASHTIRISH YO’LLARI - Orifov Behzod Ozodbek O'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Kichik va o‘rta tadbirkorlik subyektlarini soliqqa tortish tizimini soddalashtirish iqtisodiyotni rivojlantirish, tadbirkorlik faoliyatini qo‘llab-quvvatlash hamda  soliq  ma'murchiligini  takomillashtirishning  muhim  omillaridan  biri hisoblanadi. Mazkur maqolada kichik va o‘rta biznes subyektlarini soliqqa tortishning amaldagi  tartibi,  mavjud  muammolar  hamda  ularni  bartaraf  etishning  zamonaviy yo‘llari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  soliq  yukini  optimallashtirish,  raqamli texnologiyalarni joriy etish va xalqaro tajribadan samarali foydalanish orqali soliqqa tortish tizimini soddalashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.