RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA O‘ZBEKISTON BANK TIZIMI: INTERNET VA MOBIL BANKING XIZMATLARINING IQTISODIY TAʼSIRI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Muxitdinova Moxira Shovkat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli transformatsiya sharoitida O‘zbekiston bank  tizimida  internet  va  mobil  banking  xizmatlarining  rivojlanish  tendensiyalari hamda  ularning  iqtisodiy  ta’siri  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  raqamli  bank xizmatlarining  mijozlarga  qulaylik  yaratish,  operatsion  xarajatlarni  kamaytirish, moliyaviy  xizmatlar  qamrovini  kengaytirish  va  banklar  faoliyati  samaradorligini oshirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  internet  va  mobil  banking  xizmatlarini rivojlantirishga  ta’sir  etuvchi  omillar,  mavjud  muammolar  hamda  istiqboldagi rivojlanish  yo‘nalishlari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  O‘zbekiston  bank tizimida  raqamli  texnologiyalarni  yanada  takomillashtirish  va  zamonaviy  bank xizmatlarini  rivojlantirish  bo‘yicha  ilmiy-amaliy  tavsiyalar  ishlab  chiqishga  xizmat qiladi.