KOLLAGEN PEPTIDLAR OLINISHI, BIOLOGIK FAOLLIGI - Radjabov Otabek Iskandarovich,; Abdullajonova Yulduzxon Uchqun qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kollagen  peptidlarining  olinishi  usullari, biologik faolligi tahlil qilindi. Ularning organizmda oson o'zlashtirilishi, antioksidant va regenerativ xususiyatlari, shuningdek, teri, suyak va bo'g'imlar salomatligini qo'llab-quvvatlashdagi ahamiyati yoritildi. Kollagen peptidlarining tibbiyot, farmatsevtika va funksional  oziq-ovqat  mahsulotlari  ishlab  chiqarishdagi  istiqbollari  ham  ko'rib chiqildi.