KOLLOGEN PEPTIDLARNING TIBBIYOTDA QO’LLANILISHI. - Radjabov Otabek Iskandarovich,; Abdullajonova Yulduzxon Uchqun qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kollagen  peptidlarining  biologik  ahamiyati, kollagenning  asosiy  turlari  hamda  ularning  zamonaviy  tibbiyotdagi  qo'llanilishi yoritilgan.  Shuningdek,  kollagen  peptidlarining  teri,  bo'g'im  va  suyak  kasalliklarini davolashdagi samaradorligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.