BADIIY ASARLARNI TARJIMA QILISHNING LINGVISTIK MUAMMOLARI - Olimjonova Maftunaxon Omiljon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  badiiy  asarlarni  tarjima  qilish  jarayonida  uchraydigan lingvistik  muammolar  tahlil  qilinadi.  Xususan,  leksik,  grammatik,  stilistik  va pragmatik birliklarni tarjima qilishdagi qiyinchiliklar, milliy-madaniy xususiyatlarni saqlash,  muallif  uslubini  qayta  yaratish  hamda  ekvivalentlikka  erishish  masalalari yoritilgan.  Shuningdek,  badiiy  tarjimada  tarjimonning  kasbiy  mahorati  va madaniyatlararo kommunikatsiyadagi o‘rni  misollar asosida tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari badiiy  tarjima  sifatini oshirish hamda  tarjima  nazariyasini  rivojlantirishga xizmat qiladi.