BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING TASVIRIY FAOLIYATINI YOSH VA PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ASOSIDA RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Abduqaxorova Muslimaxon Mirzabaxrom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o'quvchilarining  tasviriy faoliyatini  yosh  va  psixologik  xususiyatlari  asosida  rivojlantirishning  pedagogik hamda  metodik  jihatlari  tahlil  qilingan.  Unda  1–4-sinf  o‘quvchilarining  tasviriy faoliyatidagi bosqichma-bosqich  o‘zgarishlar,  rangni  idrok  etish,  shaklni  tasvirlash, kompozitsiya  tuzish  va  ijodiy  fikrlash  qobiliyatlarining  rivojlanish  xususiyatlari yoritilgan.  Shuningdek,  tasviriy  san’at  darslarida  individual  yondashuvni  qo‘llash, o‘quvchilarning  tasavvuri  va  badiiy  tafakkurini  rivojlantirishga  xizmat  qiluvchi metodik tavsiyalar hamda amaliy mashg‘ulotlarning ahamiyati asoslab berilgan.