JISMONIY TARBIYA DARSLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH - Qurbonova Dildora,; Saparboyev Mavlonbek Mirzobek oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya       Ushbu  maqolada  umumta’lim  maktablarida  jismoniy  tarbiya  darslarini  samarali tashkil  etishning  pedagogik-uslubiy  asoslari  tahlil  qilingan.  Darsni  rejalashtirish, mashg‘ulot zichligini oshirish, o‘quvchilarning yosh va jinsiy xususiyatlarini hisobga olish,  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  va  sport  inventarlaridan  foydalanish masalalari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  jismoniy  tarbiya  darsining  tuzilmaviy qismlarini  to‘g‘ri  tashkil  etish  o‘quvchilarning  jismoniy  tayyorgarlik  darajasini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.