BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘QISH SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISHDA INTEGRATIV TA’LIM TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Muhammadova Marjona Mo‘min qizi,; O.R.Avezov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  o‘qish savodxonligini  rivojlantirishda  integrativ  ta’lim  texnologiyalaridan  foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Fanlararo integratsiya asosida tashkil etilgan darslarning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tafakkuri, matn bilan ishlash ko‘nikmalari  hamda  kommunikativ  kompetensiyalarini  rivojlantirishdagi  ahamiyati yoritilgan.