GENERATIV SUN'IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING TA'LIM TIZIMIDAGI IMKONIYATLARI VA ISTIQBOLLARI - Aliyeva Durdona Jamshid qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada generativ sun'iy intellekt (Generative Artificial Intelligence) texnologiyalarining  zamonaviy  ta'lim  tizimiga  ta'siri,  ularning  o'quv  jarayonini takomillashtirishdagi o'rni hamda istiqbollari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. ChatGPT, Gemini,  Claude,  Microsoft  Copilot  kabi  generativ  AI  platformalarining  ta'lim jarayonida  qo'llanilishi,  shaxsiylashtirilgan  ta'lim,  avtomatik  baholash,  o'quv materiallarini  yaratish  va  ilmiy  tadqiqotlarda  foydalanish  imkoniyatlari  yoritilgan. Shuningdek, generativ sun'iy intellektni joriy etishda yuzaga keladigan etik, huquqiy va  akademik  halollik  bilan  bog'liq  muammolar  tahlil  qilinib,  O'zbekiston  ta'lim tizimida  ushbu  texnologiyalarni  samarali  qo'llash  bo'yicha  ilmiy-amaliy  tavsiyalar ishlab chiqilgan.