SUN'IY INTELLEKT ASOSIDA STARTAP EKOTIZIMINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Aliyeva Durdona Jamshid qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  sun'iy  intellekt  texnologiyalarining  startap  ekotizimini rivojlantirishdagi  o'rni  va  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Startap  faoliyatida  sun'iy intellektdan foydalanish orqali biznes jarayonlarini avtomatlashtirish, investitsiyalarni jalb etish, bozor tahlilini amalga oshirish hamda innovatsion mahsulot va xizmatlarni yaratish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek,  dunyo  tajribasi  asosida  sun'iy intellektga  asoslangan  startaplarning  rivojlanish  tendensiyalari,  ularni  qo'llab-quvvatlash  mexanizmlari  hamda  O'zbekistonda  mazkur  yo'nalishni  rivojlantirish istiqbollari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalariga  ko'ra,  sun'iy  intellekt texnologiyalaridan samarali foydalanish startaplarning raqobatbardoshligini oshirish, investitsion jozibadorligini kuchaytirish va raqamli iqtisodiyot rivojlanishiga sezilarli hissa qo'shishi aniqlangan.