O‘ZBEK ADABIYOTIDA FOLKLORIZM O‘RNI - Maxmudova Feruza Muhammad qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida folklorizmning shakllanishi, rivojlanishi va badiiy adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Xalq og‘zaki ijodi bilan  yozma  adabiyot  o‘rtasidagi  uzviy  bog‘liqlik,  folklor  unsurlarining  badiiy asarlarda qo‘llanilishi hamda ularning estetik vazifalari yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek mumtoz  va  zamonaviy  adabiyotida  folklorizmning  namoyon  bo‘lish  xususiyatlari ilmiy jihatdan izohlanadi.