ARGENTINADA INFLATSIYA DARAJASINING OSHISHINI PESTLE USULDA TAHLILI QILISH - Yo’ldosheva Zebinisobegim Farrux qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Maqola so’ngi 4 yillik ichida Argentinadagi inflyatsiya bo’yicha bo’lgan barcha o’zgarishlarni tahlil qiladi. Mamlakatdagi o’ta yuqori inflyatsiya darajasini o’rganishda PESTLE tadqiqot usuli samarali hisoblanadi va ushbu masalani o’rganib chiqadi. Pul qadrsizlanishiga o’z ta’sirini o’tkazishda muhim ahamiyat kasb etadigan yo’nalishlar: siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy, texnologik, huquqiy va ekologik holatlarning o’lchov va sifatlardan foydalanilgan holda o’rganadi.