KATTA BRENDLARNING INQIROZGA UCHRASH SABABLARI - Yo’ldosheva Zebinisobegim Farrux qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya   Ushbu  maqolada  katta  brendlarning  inqirozga  uchrash  sabablari  va  ushbu vaziyatlarni  tahlil  qilish  usullari  o’rganiladi.Har  qanday  yirik  brendlar  qanchalik ommalashib,  muvaffaqiyat  cho’qqisiga  chiqqanidan  so’ng  u  bozordagi moslashuvchanlik  va  yangiliklarga  moslasha  olmasa  u  kampaniya  inqirozga uchrashish  ehtimoli  katta.  Shu  bilan  birga  noto’g’ri  boshqaruv qarorlari,iste’molchilarning  talabini  o’zgaruvchanligi,  moliyaviy  muammolar  ham inqirozga  sabab  bo’ladi.  Misol  tariqasida  esa  Nokia,  Kovak  va  Blockbuster  kabi kampaniyalarni tarixiy muvaffaqiyatsizliklarini tahlil qilib, kelajakda bunday xatolarga yo’l qo’ymaslikni taklif beriladi.