UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA “YOG‘OCHDAN BUYUMLAR TAYYORLASH” TEXNOLOGIYASINI O‘QITISHNING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Musayeva Muazzamxon Zokirxonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.    Maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktablarida  "Yog‘ochdan  buyumlar tayyorlash"  texnologiyasini  o‘qitishning  pedagogik  va  amaliy  ahamiyati  tahlil qilingan. O‘quvchilarda mehnat madaniyatini shakllantirish, milliy hunarmandchilik an’analarini zamonaviy dizayn usullari bilan integratsiya qilish hamda  muhandislik tafakkurini  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Shuningdek,  dars  jarayonida "TeachStartup"  modelini  qo‘llash  orqali  o‘quvchilarning  tadbirkorlik  va  ijodiy qobiliyatlarini oshirish istiqbollari bayon etilgan.