DAVLAT VA JAMIYAT BOSHQARUVIDA JAMOATCHILIK NAZORATINING HUQUQIY ASOSLARI - Ulmasov Muhriddin Bobir oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  davlat  va  jamiyat  boshqaruvida  jamoatchilik nazoratining huquqiy tabiati, mazmun-mohiyati va ahamiyati tahlil qilingan. Muallif tomonidan O‘zbekiston Respublikasining «Jamoatchilik nazorati to‘g‘risida»gi qonuni hamda  unga  tegishli  boshqa  me’yoriy-huquqiy  hujjatlar  asosida  jamoatchilik nazoratini  amalga  oshirish  subyektlari,  shakllari  va  vositalari  ko‘rib  chiqilgan. Amaliyotda  jamoatchilik  nazoratini  ta’minlashda  yuzaga  kelayotgan  huquqiy  va tashkiliy  muammolar  aniqlangan  hamda  ushbu  institutni  takomillashtirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.