DORIVOR O‘SIMLIKLARI FANINI O‘QITISHNING KELAJAK AVLOD UCHUN PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Ro‘ziyeva Nazira Ochilovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonning  dorivor  o‘simliklari  fanini ta’lim  jarayonida  o‘qitishning  pedagogik  va  psixologik  ahamiyati  yoritilgan.  Dorivor o‘simliklar haqidagi bilimlarning yosh avlodning ekologik madaniyati, sog‘lom turmush tarzi,  tabiatga  ongli  munosabati  hamda  ilmiy  dunyoqarashini  shakllantirishdagi  o‘rni tahlil  qilingan.  Shuningdek,  mazkur  fanni  o‘qitishda  zamonaviy  pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning afzalliklari bayon etilgan.