RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUXGALTERIYA HISOBI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING USTUVOR YO’NALISHLARI - Kimsanova Gulsanam Hamidullo qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  iqtisodiyotning  shiddatli  rivojlanishi sharoitida buxgalteriya hisobi tizimini transformatsiya qilish va takomillashtirishning ustuvor  yo‘nalishlari  tadqiq  etilgan.  Buxgalteriya  hisobida  sun’iy  intellekt,  bulutli texnologiyalar, katta hajmli ma’lumotlar (Big Data) va blokcheyn texnologiyalarini joriy etishning afzalliklari hamda tizimda mavjud muammolar tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida milliy buxgalteriya tizimini raqamlashtirish bo‘yicha aniq ilmiy va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.