RAQAMLI PLATFORMALAR FAOLIYATIDA BUXGALTERIYA HISOBINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Kimsanova Gulsanam Hamidullo qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  raqamli  platformalar (marketpleyslar,  agregatorlar,  kraudfanding  va  SaaS  platformalari)  faoliyatida buxgalteriya  hisobini  tashkil  etish  va  yuritishning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  tadqiq etilgan. Maqolada vositachilik operatsiyalari, ko'p tomonlama tranzaksiyalar, virtual aktivlar  va  obuna  (subscription)  ko'rinishidagi  daromadlarni  tan  olish  bilan  bog‘liq hisob muammolari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida raqamli platformalarning o‘ziga xos biznes modellariga mos keladigan buxgalteriya hisobi va soliqqa tortish tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.