TA’LIM SOHASIDA OLIB BORILAYOTGAN ISLOHOTLARNING PEDAGOGLAR FAOLIYATIDAGI O‘RNI - Hayitova Gulruh Alijonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  ta'lim  tizimida  amalga oshirilayotgan  islohotlarning  mazmun-mohiyati  hamda  ularning  pedagoglar  kasbiy faoliyatiga  ta'siri  tahlil  qilinadi.  Ta'lim  sifatini  oshirish,  zamonaviy  pedagogik texnologiyalarni joriy etish, o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish va  innovatsion  yondashuvlarni  amaliyotga  tatbiq  etish  masalalari  yoritilgan. Shuningdek,  ta'lim  islohotlarining  pedagogik  faoliyat  samaradorligini  oshirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.