AKKREDITATSIYA EKSPERTLARINI TAYYORLASH VA BAHOLASHDA CHEKLANMA (CHECKLIST) ASOSIDAGI MODELNI TAKOMILLASHTIRISH YO'LLARI - Nasirov Mansur Ibrohimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada  ta'lim  tashkilotlarini  davlat  akkreditatsiyasidan  o'tkazishda qatnashuvchi ekspertlarni tayyorlash va ularning faoliyatini baholashda qo'llaniladigan cheklanma (checklist) asosidagi modelning mazmuni, afzalliklari va cheklovlari tahlil qilingan.  Mavjud  checklist  tizimlarining  formal-mexanik  xususiyati, moslashuvchanlik  yetishmasligi  va  sifat  ko'rsatkichlarini  chuqur  tahlil  qilish imkoniyatining cheklanganligi asoslab berilgan. Modelni takomillashtirish maqsadida ko'p darajali checklist strukturasi, kompetentsiyaga asoslangan baholash shkalasi va raqamli nazorat vositalarini joriy etish bo'yicha aniq takliflar ishlab chiqilgan.